At have en have….

Ingen kommentarer Share:
At have en have
22xxss

Lagt de fleste mennesker drømmer om have en  have. Er du en af de heldige, for hvem denne store drøm lige er gået i opfyldelse, så stort tillykke. Der findes ikke noget mere givende end at være haveejer og få græs under fødderne.

For en del viser den store drøm sig hurtigt at være et mindre og uoverskueligt mareridt. Alting vokser og gror i lynets hast og det kræver sin haveejer, hvis alting skal stå pænt, indbydende og grønt og ikke ende som et rent vildnis.

Det smarteste er at have en klar plan for, hvordan man ønsker at haven skal se ud, ordne den løbende og så naturligvis have de rette viden og de bedste remedier til dette.

Kom godt i gang med havens glæder

Den dag man overtager en have fra nogen andre er ret vigtig. Årstiden er afgørende for det indtryk man får af haven og er det ikke den tid, hvor haven står i fuldt flor, men virker den ellers velholdt og frodig, så er der al mulig grund til at slå koldt vand i blodet og lige vente med at grave og skære alt for meget. Er man for ivrig, kan man ende med at ødelægge mere, end man gavner.

Vent lidt og se, hvordan det hele fremstår og fungerer i juni måned, når alt er blevet grønt og meget er sprunget ud. Fældede træer og fjernede buske, der har vokset længe på en grund, er ikke lige til at erstatte igen. Den tidligere haveejer har sikkert haft tanker bag tingene og det er først når man selv sidder på terrassen, at man for alvor finder ud af, at noget er blevet plantet for at skabe skygge og læ.

En eksisterende have kan sagtens ændres med tiden og blive din personlige have lige efter din smag, men gå til en start forsigtigt til værks, det kan spare meget hårdt arbejde og udgifter. Følger der ikke et fyldt redskabs skur med den nye have. Så må der også investeres i forskellige haveredskaber. Igen er det smart at starte i det små. Her kommer en list over de helt uundværlige ting.

Ni ting en haveejer bør anskaffe

Man behøver slet ikke så mange remedier til havearbejder. Her kommer de ni ting, det kan anbefales, som minimum at eje.

Græsset skal i sæsonen slåes cirka en gang i ugen, til dette skal bruges en robust græsslåmaskine og en græstrimmer, der hurtigt kan tage alle kanter og give et flot finish.

En løvrive, en almindelig rive, et skuffejern, en skovl og en spade er det mest anvendte haveredskaber og absolut nødvendige at eje for enhver haveejer. Det kan anbefales at vælge den ergonomiske type, så ryggen ikke belastes for meget. En lille havesaks og en grensaks, også kaldet et ørnenæb, bruges igen og igen.

Med blot disse ni ting ved hånden, er man godt klædt på og kommer meget langt, som haveejer. Sørg for at investere i disse få, men køb gode redskaber, af høj kvalitet. Det letter arbejdet gevaldigt og så holder de længe.

Previous Article

De bedste måltider nydes under åben himmel

Next Article

Det er ikke så svært at finde en billig tørretumbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.