At rejser er at leve

Ingen kommentarer Share:
Storby
22xxss

Det er sagt så mange gange at det næsten er en kliché, men der er nu en grund til at det gang på gang bliver gentaget, og det er at det altså er lige så sandt i dag, som det var for 200 år siden: at rejse er at leve. Men der er mange måder at rejse på – her er nogle eksempler.  

Storbyrejse

New York, Beijing, Stockholm. Der er mange muligheder, hvis man vil på en tur ud og se en moderne metropolis eller en historisk hovedstad. De store byer rundt omkring i vesten afspejler meget det vi kender, med museer, restauranter og shoppingture, som vi kan forstå og som minder om det vi kan finde i Danmark, med et twist af noget andet. Hvis man begiver sig længere væk vil man blive udfordret i højere grad, med spændende gadekøkkener, sprogbarrierer og et kultursammenstød i store og små grader. Dette kan for nogle være overvældende, men kan i høj grad også gøre for en større kulturoplevelse. 

Bountystrand

Friluftrejse

Den friske luft er noget af det mest livsbekræftende og opløftende, man kan udsætte sig selv for. Nogle tager en efterårstur til Norge, for at indånde den kølige luft og vandre sig en tur på fjeldet blandt de orange nedfaldsparate blade. Nogle tager til Spanien for at gå caminoen i sommervarmen, og nogle vil hellere ligge under en parasol på en bountystrand. Der er mange muligheder, men det er generelt sundt at komme ud af storbyens trummerum, og tage del i naturen, på den ene eller den anden måde.

Sportrejse

Nogle mennesker kan ikke indfinde sig på et museum, bliver rastløs på en badeferie og synes selv at en vandretur går for langsomt. Disse skal finde sig en mere aktiv rejse. I vintermånederne er det nærliggende at søge på skitur. Man kan tage en stort planlagt rejse til sydens bjergtinder for at få dækket sit skibehov, og andre tager en smuttur en enkelt weekend til sverige for at få et hurtigt fix. Om sommeren kan man tage på ud i bjergene og cykle på mountainbike eller white river rafte på de brusende floder. 

Pige kigger på kort

Turist i egen by

Måske er pengene eller tiden knap, måske er man bare nysgerrig på den by man bor i, men uanset hvad kan det være både lærerigt og sjovt at være turist i egen by. Tag en ven under armen og få svar på hvorfor den kirke eller det klokketårn er bygget som de er, hvorfor de hedder som den hedder og hvornår de i det hele taget er fra. Lad jer selv lokke af turistfælderne man ellers søger uden om og tag en masse selfies.  

Find pengene

Det er desværre dyrt at rejse. Det er begrænset hvor mange gange man har lyst til at være turist i egen by eller i nabobyen, så der er ikke så meget vej uden om at man skal have sparet nogle penge op. Der er mange måder at tjene penge på, men flere og flere er begyndt at tjene penge online fra deres eget hjem. 

Previous Article

De bedste programmer til grafisk design og billedredigering

Next Article

Overrask din kæreste med en rejse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.