Dette har du måske ikke tænkt, over inden baby ankommer

Ingen kommentarer Share:
Gulvafslibning får trægulve til at fremstå som nye
22xxss

De fleste ved godt, at der skal en del udstyr til, når man får en lille ny. Der skal købes barnevogn, babytøj. Bleer, højstol og meget andet på den næsten uendeligt lange liste. Derfor vil vi ikke liste alle disse ting op i denne artikel, for dem er du nok stødt på en milliard gange efterhånden. I stedet vil vi komme ind på noget, som du måske ikke har tænkt over. Er både din krop og din bolig klar til, at baby melder sin ankomst?

Moderne børneværelse

Er jeres bolig børnevenlig?

Når baby ankommer, vil han eller hun selvfølgelig ikke udfolde sig en hel masse. I stedet vil baby ligge og putte det meste af tiden – enten i mor eller fars skød, i senge eller i liften. Når baby er omkring et halv år gammel, vil du til gengæld få en lille turbo spirrevip, der fræser hen over gulvet i tide og utide. Allerede når baby er få måneder gammel – måske endda uger, vil det være en god idé at ligge baby på et legetæppe på gulvet, så baby kan træne sine nakke- og rygmuskler, og samtidig blive stimulere af sanselegetøj, der passer til barnets alder. Gulvet bliver dermed barnets legeplads nummer 1. Er dit gulv børnevenligt?

Gør gulvet børnevenligt med en omgang gulvafslibning

Når baby skal kravle og slæbe sin numse henover gulvet, så er det vigtigt, at det er sikkert. Der må derfor ikke være nogle ridser eller splinter, som baby kan komme til skade på. Har I et slidt trægulv, så vil det derfor være en god idé med en omgang gulvafslibning. Når I får udført afslibning af trægulve, vil gulvenes overflade blive pæn og glat og dermed babyvenligt. Gulvafslibningen medfører også, at gulvet fremstår pænt og nyt, så det er flot og præsentabelt, når I får en masse barselsbesøg af nysgerrige familiemedlemmer, der gerne vil se det nye vidunder. Med gulvafslibning kan I også få et pænt og lyst børneværelse i ægte Instagram-stil.

Husk også at sikre diverse skabe, hvor der er genstande, som baby ikke må få fingrene i. Inden I ser jer om, har han eller hun lært at åbne samtlige skabe og skuffer. Det er også en god idé at sikre bordkanter, så barnet ikke banker hovedet ind i dem, når det begynder at rejse sig. Stikkontakter bør også afsikres og sørg for at holde kemikalier og små genstande væk fra børnehøjde.

Kvinde, der ammer

Har mor styr på de små ting til sig selv som amme indlæg?

Når du har styr på boligen og ting til babyen, er det værd at kigge på mor også. Efter fødslen får du brug for nogle ting – blandt andet nogle kraftige bind, amme-bh ´er og behagelige ammeindlæg. Uden amme indlæg risikerer du at stå med to våde pletter på trøjen, når brysterne bliver spændte. Amme indlæg har også den fantastiske egenskab, at de hjælper med at holde brysterne varme og derfor mindsker risikoen for brystbetændelse. Der findes både engangstyper af amme indlæg, amme indlæg af uld og amme indlæg af bomuld. Køb eventuelt nogle forskellige typer og prøv af, hvad der virker bedst for dig.  

Previous Article

De nye tendenser til hjemmet

Next Article

3 tips til en bedre søvn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.