Vi ved alle sammen, at danske kokke er blandt verdens bedste. Hvert år synes der at dukke flere og flere danske navne op på Michelin-kortet.
For mange virker det nok helt umuligt, at komme til at spise på de dyreste restauranter, og bevares det er da dyrt, men en aften på f.eks. Noma eller Kadeau er faktisk ikke dyrere, end at det kan ordnes med et billigt kviklån eller en kassekredit, og det er faktisk rigtig heldigt for mange foodies, for selvom restauranterne på denne liste er i den dyre ende, så er det bestemt oplevelser, enhver madelsker bør unde sig selv.
Noma
Med tre kåringer som verdens bedste restaurant, er det ikke noget under, at Noma skal med på listen, og selvom man let kunne tro det, er det ikke engang den dyreste restaurant på listen.
Hos Noma har de inddelt året i tre sæsoner, og i stedet for et menukort, sammensætter de menuen ud fra sæsonen. Fra juni-september er det sæson for planteriget med det vegetariske sommerkøkken. Oktober-december er der vildt- og skovsæson, og det er samtidig den eneste sæson, hvor kød spiller en hovedrolle i Nomas menukort. Januar-april er der fisk- og skaldyrssæson, hvor hver servering indeholder et element fra havet.
Tillige ligger en menu i et prisleje omkring 2500 kr. og så er der endda en mulighed for studiemenuer til 1500 kr.
AOC
AOC er i særklasse en af Michelin-guidens favoritter og med god grund. Maden er moderne med en tydelig nordisk inspiration, hvorfor der serveres ting som Limfjordsøsters med grønne jordbær og bagte grøntsager med vilde svampe.
Med en tasting-menu kan man faktisk komme hele vejen om menukortet, og til kun 2.000 kroner er der igen plads til at de fleste kan være med.
Kadeau
Kadeau er en kærlighedserklæring til mad og en kærlighedserklæring til Bornholm på en og samme tid. Med et fokus på klassiske danske råvarer og alt godt fra havet er der altid noget at se frem til, når Kadeau blænder op for smagen af solskinsøen, og du behøver ikke engang tage færgen, for der er også åbnet en lokation i København.
På Kadeau er prisen for en menu på 2150 kroner, så der er igen plads til, at de fleste kan være med.
Geranium
Restauranten der har lokaler i hele Danmarks nationalstadion, er sikker på at give dig en helt unik madoplevelse. Lige nu kan du prøve menuen ”Forårets Univers” til sølle 2500 kroner, og med vinmenuer fra 1500 kroner, er det ikke fordi det er det dyreste sted i verden du kan spise. Det er dog et af de dyreste steder i København.
Kong Hans
Kong Hans er med en menupris på helt op til 4000 kroner på en gang garant for den dyreste Københavnske restaurant, men der er også mulighed for at opleve mad i den billigere ende, hvis man vælger at bestille ”5 retter” til en pris på sølle 1700 kroner. I kælderlokalerne i København kan du både få serveret dansk sort hummer, flamberet peberbøf og due.
Så nu er det store spørgsmål bare, hvor starter du?