Få ro på – både derhjemme og på arbejdet

Ingen kommentarer Share:
Ro på
22xxss

En god base er afgørende for din velvære og for, hvordan du har det helt generelt. Det gælder både din hjemmebase og dit arbejde, men det gælder også din base indeni. Du får svært ved at have det godt hverken på arbejde eller derhjemme, hvis ikke din krop har det godt. 

I dag løber vi generelt alt for stærkt for at nå alle de ting, vi gerne vil, og som vi synes, at vi skal nå. Men der er nogle ting, du bør prioritere ind i din hverdag for at øge dit eget velvære og for at få ro på dig selv. Læs med her.

Yoga

Husk pauserne i løbet af dagen

Når du er på arbejde, har du typisk en frokostpause midt på dagen. Men denne frokostpause er jo fyldt med mennesker, snak og larm, og det er ikke en reel pause, hvor du lige får lov til at trække vejret og koble fra. Og disse pauser er vigtige – og de behøver slet ikke være ret lange.

Sørg for at lukke døren til dit kontor, så du ikke bliver forstyrret. Og luk så lige øjnene i 5 minutter, hvor du forsøger at skubbe alle tanker, samtaler og opgaver ud af hovedet. Det vil gøre en mærkbar forskel for din dag, hvis du kan praktisere denne lille fem minutters pause hver dag.

Kobler du bedre fra ved at lave noget, kan du eventuelt spille nogle spil på mobilen, strikke et par masker eller gå en kort tur. Alt sammen er med til at få dig til at koble fra for en stund, så du kan se på opgaverne med nye øjne.

Dyrk yoga

Yoga og meditation er blevet ekstremt populære gennem de seneste mange år, og én af grundene ligger formentlig i, at hverdagens travlhed bliver mere og mere ekstrem, og behovet for at koble helt fra bliver større og større. Gennem yoga kan du lære en lang række særlige vejrtrækningsteknikker, der kan få dig til at slappe fuldstændig af, og som på den lange bane kan geare dig til bedre at håndtere de mange opgaver, travle perioder og eventuelle ubehagelige episoder, der kan opstå i dit liv.

Det kræver ikke noget videre at begynde til yoga, og du kan sagtens starte med de hold, der kører i dit lokale fitnesscenter. Vil du gerne lidt mere specialiseret yoga, kan du i stedet begynde i et yogastudie, hvor du vil kunne vælge mellem mange forskellige typer yoga, herunder om du vil have den blide yin yoga eller den krævende ashtanga yoga.

Du kan også vælge at slutte dig til én af de mange yoga-apps, og herefter dyrke yogaen hjemme på stuegulvet. Husk dog yogamusik til hjemme-yogaen – den er vigtig for at få dig til at slappe af.

Fred

Få masser af motion

Og her tænkes ikke nødvendigvis på benhård styrketræning eller pulsbankende boksetræning. Motion handler i virkelighed lige så meget om at få rørt sig, og her tæller en lang gåtur altså også med i regnskabet. Det er dog sundt at få pulsen op til træning et par gange om ugen, så prøv at prioritere en smule hård træning ind i programmet.

Er du stresset, er det dog ikke nødvendigvis en god idé at få pulsen op – her skal den snarere ned igen, fordi du i forvejen kører i et alt for højt gear. Her er lange og langsomme gåture i stedet vigtigt at prioritere ind. 

Det handler i høj grad om at lytte til kroppen. Den er klog og fortæller dig præcis, hvad den har brug for, hvornår og på hvilken måde.

Previous Article

Find den rigtige vinduespudser og slip for beskidte vinduer

Next Article

Benyt dig af gardiner i din indretning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.