Hvad kan din fagforening?

Ingen kommentarer Share:
konstruktionsarbejder
22xxss

Står du i en fagforening eller overvejer du at melde dig ind i en? Uanset hvad så har du nok en del spørgsmål til, hvad det er en fagforening egentlig kan gøre for dig. 

I denne artikel prøver vi at dykke lidt ned i det og du kan få lidt svar på, præcis hvad det er du kan bruge din fagforening til.

møde

Mange funktioner

De danske fagforeninger har mange forskellige funktioner og det er af den grund en god ting for alle der er en del af arbejdsmarkedet – eller ønsker a blive det – at stå i en fagforening.  En god fagforening kan nemlig hjælpe dig både når du allerede er på arbejdsmarkedet og når du er arbejdsløs. Det er et sted hvor du altid vil kunne gå hen, hvis du har nogle spørgsmål angående arbejdsmarkedet og de arbejdsforhold du har krav på at have. 

Når du er i arbejde

Når du er i arbejde, så har du brug for nogle professionelle, som kan støtte op om dig og dine medarbejdere, hvis forholdene på din arbejdsplads ikke er helt tilfredsstillende. Hvis der for eksempel er et dårligt arbejdsmiljø eller forholdene bare ikke lever helt op til kravene, så vil du altid kunne række ud efter din fagforening. 

Din fagforening fungerer i disse tilfælde lidt ligesom en advokat, som kan træde ind med lidt juridisk information og en vis magt, hvis du skulle komme til at stå i en negativ situation. På den måde er man som arbejder aldrig helt alene ude på sin arbejdsplads og hvis der er nogle problemer, så vil fagforeningen med glæde tage sig af det.

Fagforeninger har ofte samtaler med blandt andet virksomhedsejere og andre former for chefer. De går derudover også ind og forhandler din løn, dine arbejdsforhold og meget mere, så de altid sørger for, at man som arbejder har gode forhold.

akademisk arbejder

Når du er arbejdsløs

Når du er arbejdsløs og gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet, så kan en fagforening skam også være ganske behjælpelig. Langt de fleste fagforeninger kører nemlig også en del kurser som service til deres medlemmer. Disse kurser handler blandt andet om, hvordan man skriver en god ansøgning eller hvordan man får et job i privaten. 

Nogle gange er disse kurser endda gratis for deres medlemmer, imens man imidlertid vil skulle betale en vis sum for nogle andre kurser. Disse kurser kan også være relevante for folk på arbejdsmarkedet at tage. 

Alle fagforeninger fungerer lidt forskelligt og mange af dem er specifikt rettet mod en bestemt type job. Undersøg gerne på forhånd hvad er din fagforening kan hjælpe dig med, så du er forberedt den dag du får brug for hjælp. 

Previous Article

En kassekredit er en rigtig god backup at have

Next Article

Skab din egen nye livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.