Her er forskellen på en nusseklud og en bamse

Ingen kommentarer Share:
Pige med bamse
22xxss

Hvis i er ved at købe ind til jeres kommende lille pode, så har i nok erfaret, at der er vanvittigt meget babyudstyr, der trækker og lokker. Ud over det mest basale såsom barnevogn, skifteplads osv., så vil de fleste kommende forældre gerne købe nogle søde ting til den lille ny. En af de ting, der for mange er mest oplagt, er at købe en bamse til baby. På sygehusene kam man eksempelvis købe forskellige pink og lyseblå bamser. Men hvad så med en nusseklud, der hænger ved siden af? Hvad er meningen med disse og hvad er forskellen på en nusseklud og en bamse? Det bliver du klogere på nu.

Kanin nusseklud

Bamser i primært til de lidt større børn

En bamse kan se sød ud og føles blød. Den er det oplagte valg for mange, men den nyfødte får ikke lige så stor glæde af en bamse som af en nusseklud. Bamser retter sig i højere grad mod de lidt større børn, der er begyndt at lege rollespil og som har motorikken til at lege med bamsen samt tillægge den historier og personlighed. 

En nusseklud skaber tryghed

Når man køber en nusseklud, så er der i højere grad tale om at købe noget, der giver tryghed for baby. Det lille spædbarn har ikke motorikken til at flytte ting og bevidst kramme en bamse. Den vil derfor formentlig blot ligge et eller andet sted i sengen, eller hvor baby nu har den. En nusseklud er designet således, at der er et stort stykke stof, der typisk hænger ned ad den, og hvor der er et lille bamseagtigt hoved i toppen, som typisk forestille et dyr. ’

Selvom den nyfødte ikke kan kramme, så har den stadig nogle gribereflekser, som er blevet udviklet inde i livmoderen. Her vil stoffet fra nussekluden være perfekt, da barnet kan gribe fat i det og derved skabe tryghed. Inde i livmoderen har barnet også været vant til at gribe fat i navlesnoren. 

Nusseklude og lignende, der forestiller blæksprutter med små, snoede arme, vil derfor også trække tråde til den trygge tid i livmoderen. Det er blandt andet derfor, der ofte gives små hæklede blæksprutter til præmatur børn – de skaber simpelthen tryghed, og tryghed er ekstremt vigtigt for det lille barn. Vælger du en nusseklud med små fastsyede lapper og lignende, så har baby masser at pille i og udforske, når barnet begynder at interessere sig for omgivelserne. Du vil blive overrasket over, hvor meget tid baby kan bruge på at studere en vaskeanvisning!

Nusseklud

Sådan vælger du nusseklud til dit barn

Der findes selvfølgelig mange forskellige udgaver af nusseklude. En god nusseklud skal gerne være dejlig blød, så den er behagelig mod babys hud. Samtidig er det en fordel, at den er designet med rolige farver, da mange pangfarver godt kan overstimulere den lille i starten. Det vil også være en fordel at vælge en nusseklud, der kan gå i vaskemaskinen, så du kan vaske den jævnligt. Det kan nemlig ikke undgås, at den bliver beskidt og bliver suttet på. Mange nusseklude kan endda også gå i tørretumbleren, hvilket er rigtig smart, så baby ikke skal undvære den i for lang tid ad gangen. 

For at gøre den mere personlig, kan du vælge en nusseklud med navn. Det vil også være en god ting at være opmærksom på, hvordan den er produceret. Babys hud er skrøbelig og sart, så det vil helt klart være en fordel at vælg en økologisk nusseklud uden kemi. 

Previous Article

Skab bæredygtige vaner i din hverdag

Next Article

Personlig pleje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.