Skab din drømmehave

Ingen kommentarer Share:
Veltrimmet have
22xxss

Er du så heldig at have en have, så gør du dig nok nogle overvejelser over, hvordan denne have kunne ende med at blive din drømmehave. Hvis du er ny haveejer, så kan du godt risikere at undervurdere, hvor stort et arbejde det kan være. Har du haft en have i årevis, så ved du godt, at det er en proces, som aldrig bliver helt færdig.

Det skal dog ikke afholde dig fra at arbejde dig hen i retningen af dit mål.

Tid til hygge

Dan dig et overblik over haven

Uanset om din have er ret lille eller meget stor, så er det en god investering at få et vist overblik over den. Det kan hjælpe dig til at indrette haven bedst muligt. Hvis du år for år bare gør lidt her og der i haven, så kan det samlede udtryk godt risikere at blive usammenhængende.

Du kan for eksempel lave en plan over haven. Den plan kan være udgangspunkt for den udvikling, du gerne vil sætte i gang. Til en start kan du opdele haven i flere sektioner, sådan at du sikrer dig, at du får afsat plads til alt det, du gerne vil have i din have.

Hvor skal der være en terrasse, hvor skal haveskuret stå, hvor vil du gerne have en urtehave, hvor skal ungernes hjørne være og så videre. 

Gå systematisk til værks

Når du har en form for overblik over havens forskellige funktioner, kan du foretage en prioritering. Hvad er det vigtigste at få etableret først, og hvad kan vente? Indstil dig på, at det nok kommer til at tage længere tid at komme fra punkt til punkt på prioriteringslisten. Sådan er det med havearbejde.

Sådan en liste kan dog være med til at holde dig på sporet. Det kan ikke nytte noget, at du ikke når til ungernes havedel, før de når konfirmationsalderen. Det er heller ikke smart, at du køber et læs brænde, inden du har bygget et brændeskur.

Hyggehjørne

Det er dyrt at anlægge en have

Det koster nogle penge at anlægge en have. Dels er der alle planterne, og dels er der tusind andre ting, du nok gerne vil have. En terrasse, et skur, en legeplads, en markise, havemøbler og så videre. Det kan hurtigt løbe op. Måske er du nødt til at anskaffe dig det lidt ad gangen, måske vil du gerne have en færdig have så hurtigt som muligt.

For mange kan det være en fin måde at finansiere hele baduljen på en gang med et online lån. Så har du sådan en have, som du drømmer om, uden at du skal gå at vente på den i årevis. Hvis du låner nok til, at du kan have håndværkere til at klare de fleste af opgaverne, så frigiver det en masse tid, som du kan bruge til at hygge dig i haven. Det er i hvert fald mere bekvemt end at skulle arbejde i haven, hver gang du har fri.

Previous Article

Find den perfekte bil til dit perfekte hjem

Next Article

En kassekredit er en rigtig god backup at have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.