Skal du bygge nyt, om eller til? Husk disse vigtige ting

Ingen kommentarer Share:
arbejdstegninger
22xxss

Det er altid spændende, når man kaster sig over et nyt byggeprojekt. Ofte har man i længere tid overvejet mulighederne, og når endelig planerne er lagt, så kribler det i fingrene efter at se det endelige resultat.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på af krav og tilladelser, før du kaster dig over dit drømmebyggeprojekt.

håndværkere

Få en forhåndsdialog med din kommune

Skal du bygge nyt, så er det vigtigt, at der er helt tjek på detaljerne. Du kan nemlig stå i ubehagelige og besværlige situationer, hvis du er nødt til at afbryde byggeriet, fordi der mangler dokumentation eller tilladelser.

Inden du overhovedet kaster dig over projektet, er det en fordel, at du har haft forudgående kontakt til din kommune angående rammerne for byggeriet. På den måde kan du få styr på de krav, der er til byggeriet, så du ikke bliver overrasket undervejs i processen.

Det kan være med til at sætte rammerne for, hvordan du skal angribe byggeprojektet, og hvilke professionelles ekspertise, du har brug for.

Den vigtige byggetilladelse

Under din forhåndsdialog med kommunen kan du også få klarlagt, om dit byggeri kræver en byggetilladelse. Det er vigtigt at være sikker på, om du skal bruge en tilladelse, inden byggeriet sættes i gang.

Det er ofte nødvendigt med en byggetilladelse, hvis du vil udvide antallet af beboelige kvadratmeter. Dette gælder både for huse, rækkehuse, tilbygninger, udestuer, kviste og andre byggerier, der giver ekstra plads.

Derudover skal der også en tilladelse til, hvis du eksempelvis vil ændre anvendelsen af bygninger såsom ombygge en garage til beboelse.

Få hjælp eller gør-det-selv?

Det koster selvfølgelig hver gang, du skal have en professionel til at tjekke, at dit byggeri overholder reglerne. Konsekvenserne af at spare en ekstra beregning væk, kan dog være, at du må opgive byggeriet, når du allerede er begyndt. 

Det er derfor et dumt sted at spare, når du vil bygge om eller nyt. Du kan online finde en guide til ansøgning om byggetilladelse, så du kan se, hvilke forskellige eksperter, du kan få brug for, undervejs i dit projekt.

byggeplaner

Få beregnet de bærende konstruktioners holdbarhed

Det er selvfølgelig vigtigt, at din bygning overholder alle krav, så du ikke risikerer at løbe ind i problemer med det store arbejde. Her kan det være en hjælp at få en professionel til at lave en statisk beregning på de bærende konstruktioner. Det er en undersøgelse af, hvordan de bærende konstruktioners styrke og holdbarhed er, så der er tjek på alle detaljerne.

På den måde er du sikker på, at dit byggeprojekt overholder krav og regler til stabilitet, og at du har den rette dokumentation, skulle du i fremtiden få behov for det.

Særligt for mindre byggerier kan den statistiske beregning være vigtige at få klarlagt, da kommuner kan have forskellige krav.

Lav gode planer og kom godt fra start

Det er altså vigtigt, at du allerede forinden, du hyrer håndværkere og kaster dig over dine drømmeprojekter, har tjek på de krav og regler, du skal overholde. Hvis du ikke får styr på dem, inden byggeriet går i gang, kan du nemlig risikere at skulle stoppe hele projektet midt i processen.

I stedet er det en fordel, at du allerede fra den spæde begyndelse tænker langsigtet og får planlagt din byggeproces bedst muligt. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser.

 

Previous Article

Find den rigtige seng til både dig og dit kæledyr

Next Article

Sådan skaber du de perfekte hyggeaftener

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.