Kviklånet har stadig sin berettigelse trods de politiske vinde

Ingen kommentarer Share:
Kviklån med Pengecasa
22xxss

Da kviklånene første gang blev lanceret, var det før loven om tvungen oplysning om ÅOP blev sat i kræft. Det betød at bankerne og låneudbyderne frit kunne markedsføre sig på deres udlånsrente uden at oplyse ( i deres markedsføringstiltag ) om hvad lånet reelt kostede.

Det medførte at for mange blev kviklånene betragtelig dyrere end først antaget idet at det kun var renten som blev angivet og ikke alle følgeomkostninger. Således kunne et lån som eksempelvis kostede 5% i rente stige til 10-15% når etableringsomkostninger, indfrielsesgebyr mv. blev regnet med.

Pengecasa

Politisk flertal bag ÅOP krav

Da denne rentejungle betød at mange ufrivilligt endte med at blive dårligere betalere greb politikerne i samråd med Forbrugerombudsmanden ind og bestemte at låneudbyderne skulle oplyse ÅOP i forbindelse med deres markedsføring og samtidig ikke måtte gemme tallet i deres lånebetingelser. Vil du have besvaret spørgsmålet hvad er ÅOP så klik på linket.

ÅOP er at sammenligne med den nominelle rente men med nogle store og betydningsmæssige fordele. I princippet inkluderer ÅOP samtlige omkostninger i forbindelse med lånet omregnet i procent. Således bliver både rente og evt. etableringsomkostninger regnet med. Dog er det ikke altid samtlige mindre gebyrer er regnet med såsom betalingsgebyrer så det reele tal man betaler tilbage kan være en smule højere dog er afvigelsen betragtelig mindre end fra tiden før lovindgrebet.

Kviklån udbyder

Nye politiske vinde betyder at mange potentielle låntagere bør skynde sig

Primært Socialdemokratiet ønsker at oprette et fælles låneregister hvor alle skyldnere samledes og samtidig lovbestemme at man maksimum må have X-antal kviklån per person/husstand uagtet om man betaler dem af til tiden. Dette formynderi betyder at man risikerer at stå i en situation hvor man hele tiden har betalt sine regninger til tiden men hvor politikerne bestemmer at man ikke må låne flere penge til trods for at der findes en lånudbyder, som gerne vil låne en pengene. Så står du overfor at skulle optage et kviklån bør du skynde dig at gøre dette inden længe.

Der er mange valide årsager til at man som privat person har brug for at optage et kviklån. Det kan være noget så hastende som et utæt tag , som ifølge ens forsikringsbetingelser skal laves hurtigst muligt for at begrænse skaden. Det kan være en varmepumpe som er røget i forbindelse med ens centralvarme anlæg en kold februar nat, eller den bil man er afhængig af for at komme til og fra arbejde står af og man bor et sted hvor offentlig transport ikke er en mulighed.

Det kan også være en så hyggelig omstændighed som en ferie, man har brug for at komme væk fra hverdagens trivialitet. Uanset årsagen kan du se en kviklåns oversigt her, og se om det måske ikke er en god idé at låne førend det måske bliver vanskeligere eller endnu værre, dyrere at låne penge på grund af et politisk indgreb. For der er er kun en til at betale de omkostninger som et evt. register vil koste og det er forbrugerne.

Previous Article

Få styr på regnskaber og bilag

Next Article

Sådan kan CBD olie forbedre dit helbred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.