Som forælder eller ansvarlig i en familie med små børn er der en række problemstillinger, som typisk kan opstå, når man står over for at skulle lave mad. Den første er, at man tit har travlt og føler, at man ikke har hænder nok.
Den anden er, at børn tit er kræsne. Man kan altså ikke lave hvad som helst og forvente, at børnene skovler det i sig uden at kny. Disse to problemer kombineret kan ofte betyde, at mange panikker eller tyr til snyd, når de skal lave mad til familien.
Hjemmelavet mad er bedst
Men det er en dårlig idé at snyde via færdigretter eller fast food. Det kan være fint nok en gang imellem eller ved særlige lejligheder. Men denne form for mad er ikke sund og varieret. Og hvis der er noget, som voksende børn har brug for, så er det varieret kost.
Børn vokser nemlig og forbrænder her en masse energi. Denne skal de have tilbage, og gerne i form af gode ting. Maden skal dermed helst indeholde en kombination af fiber i form af grøntsager, kulhydrater, gode fedtformer og protein.
Tips til nem og hjemmelavet mad
Nøglen til at kunne servere det rigtige mad for sine børn er ikke at gå i panik. For det at lave mad behøver ikke tage en krig, og det behøver på ingen måde at være svært. Det kan være rigtig godt at have nogle sikre opskrifter i ærmet, som man lærer at kende, og dermed hurtigt kan mikse sammen.
Internettet er en perfekt kilde til opskrifter af forskellig art. Her kan man finde det sunde, det lækre, det søde og alt ind imellem. Man kan søge efter bestemte ingredienser, navne på retter eller bare lidt på må og få. Lige meget hvad skal man nok finde noget godt.
Opskrift: en klassiker og et sikkert hit hos børnene
En af de opskrifter, som man kan finde frem til på internettet, er mørbradgyde med bacon og cocktailpølser. Find opskriften her. Denne ret er en klassiker i rigtig mange danske hjem, simpelthen fordi den smager super godt.
En anden fordel ved denne opskrift er, at man kan servere mørbradgryden med det meste. Er børnene meget kræsne kan man nøjes med ris, men ellers kan den med fordel spises sammen med dampet broccoli, hvidkål, ærter eller andre lækre grøntsager.
Lav madplan for ugen
Et andet tip til at spare tid og energi i forbindelse med madlavningen er at planlægge forud. Så slipper man nemlig for at skulle haste ned i supermarkedet i sidste øjeblik, fordi man mangler det ene og det andet. I stedet kan man nøjes med madlavningen og bruge mere tid på samværet med familien.
Derfor kan man sætte sig ned – for eksempel søndag aften – og lave en madplan for den kommende uge. Nogle dage kan man måske spise det samme, og en af dagene kan man spise rester. Så kan man nemlig handle alt ind på én gang, og slippe for indkøb resten af ugen.