Nemme, bæredygtige løsninger i den travle hverdag

Ingen kommentarer Share:
grøntsager
22xxss

Klimakampen er i fulde gang og med mindre du bor dybt inde i en afsidesliggende hule hundredvis af kilometer fra civilisationen, og uden internet, så hører du om det næsten hver dag. Politikerne snakker om det, kollegaerne og vennerne snakker om det, og den lille teenager fra Sverige gør sit for at alle lytter. Vi har alle et ansvar, men det kan være svært at se, hvad der kan gøres i hverdagen, når man i forvejen har minus en time i overskud hver eneste dag.

Bestil sundt mad

At der skal mad på bordet hver eneste dag, det kan vi ikke komme udenom, så der har du et godt sted at starte. Økologi og bæredygtighed kommer i større og større fokus, og vi hører også næsten ugentligt om kødfrie dage eller nye tiltag fra veganerne og deres evige kamp. Små slag. Hvis du har en travl hverdag uden det helt store overskud, så er der stadig sundere, grønnere alternativer til det traditionelle køkken og den klassiske take-away.

Måske du allerede er bekendt med måltidskasserne, der tilbydes af flere forskellige firmaer. Her findes der hos næsten alle en sund, økologisk version. I nogle tilfælde bæredygtig. I nogle tilfælde en vegetarisk, hvis det er noget for dig. Ligeledes findes der mange cafeer og restauranter, der tilbyder lignende. Det er ikke bare godt for klimaet, det er også godt og sundt for dig. For ikke at tale om samvittigheden.

pige på cykel

På de dage, hvor energien er helt i bund og du egentlig ikke har overskud til andet end at bestille noget hjem, er der også gode muligheder. Flere og flere cafeer og restauranter tilbyder nemlig levering, så du ikke er nødsaget til altid at bestille fed, usund mad, der sjældent er lavet med sundhed og bæredygtighed i tankerne. Du kan endda få rabatkoder til Wolt, der har samlet sunder alternativer i de større byer med disse koder.

Invester i de små ting

Selv om vi i teorien gerne alle skulle blive klimakrigere, er det bare ikke alle, der har overskuddet til det. Her er det vigtigt at huske på, at det stadig er bedre at gøre lidt, end at gøre ingenting. Hvert et slag tæller, og det er bedre for os alle og specielt for vores klima, hvis vi alle gør lidt, end hvis kun de få gjorde alt.

Hvis det lyder lige voldsomt nok at droppe alt plastik i hverdagen, så start med at købe en stofpose eller et net til indkøb. Hvis du ikke kan undvære bilen helt, så bare tag cyklen på solskinsdage. Spis økologisk. Vælg bæredygtige produkter. Gå i genbrug. Gør noget, der giver mening for dig. Gør noget, der giver mening for den verden, som du og din familie skal leve i.

Previous Article

Det skal du vide, hvis du vil investere i Bitcoin

Next Article

Her er grundene til at du skal vælge miljøvenlig vægmaling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.