Sådan kan du prioritere mere tid hjemme

Ingen kommentarer Share:
Afslapning
22xxss

De fleste mennesker med job og karriere kan nikke genkendende til en travl hverdag med en masse gøremål, og hvor det føltes som om, at tiden bare går alt for hurtigt. Dette kan der dog gøres noget ved. Man kan prioritere sin tid anderledes på flere måder og opnå mere tid hjemme. Dette kan fx gøres ved at indrette en hjemmearbejdsplads og generelt lave om på sin livsførelse. Alt i alt skal det munde ud i, at du kan nyde mere kostbar tid med familien. Læs meget mere om dette nedenfor. 

Arbejde

Indret hjemmearbejdsplads 

At have mulighed for at arbejde hjemmefra er et privilegium, der skal bruges. Det betyder nemlig helt konkret mere tid hjemme. Det betyder også en fleksibilitet til at arbejde på de tidspunkter, hvor familien ikke er hjemme og samtidig frihed til at lave ophold i arbejdet når familien er samlet. 

Det er i denne forbindelse en god idé at indrette et decideret kontor eller en kontorplads, så du ikke sidder ved spisebordet og er nødt til at rykke dine ting frem og tilbage hele tiden. 

Køb blæk og patroner på https://www.tonerland.dk/, så du altid har noget liggende og ikke løber tør. 

Derudover er det nødvendigt med en stol du sidder godt på og et skrivebord, der fungerer størrelsesmæssigt. Det er også en vigtig ting at have installeret de nødvendige skærme, og at der er, hvad du ellers har brug for. 

På denne måde bliver det ligegyldigt, om du er hjemme eller på arbejdspladsen. Ejer du en elbil kan det også give mere tid hjemme på hjemmearbejdspladsen at have din egen oplader til elbilen. Det kan fx være en easee home biloplader. På denne måde kan bilen lade op, mens du arbejder fra dit dertil indrettede hjemmekontor. 

Omlæg din livsførelse 

For at få mere tid hjemme med sin familie, skal tiden hjemme prioriteres. Det kan betyde, at du må omlægge din livsførelse. Dette kan fx ske via den førnævnte hjemmearbejdsplads. Det kan også betyde, at man må gå ned i tid eller at man ”betaler” sig fra nogle af de praktiske gøremål i hjemmet, så man ikke alene er fysisk tilstede og mere hjemme, men også mentalt. 

Det kan fx være rengøringshjælp, så du slipper for at skulle bruge tid på at gøre rent. Derudover kan det fx være online bestilling af dagligvarer, så du slipper for at handle ind. 

Måltidskasser kan hjælpe med til, at du ikke skal bruge så meget tid på madlavning og forberedelse af denne. Der er mange andre tiltag, der kan tilføjes listen, men det vigtige er, at det passer til jeres familie og reelt frigiver mere tid til hinanden. Tingene skal give mening, og selv små ændringer i livsførelsen kan betyde en stor forskel i prioriteringen af mere tid hjemme og til hinanden. At skulle omlægge sin livsførelse kan lyde drastisk, men det behøver det ikke være. Sæt ind hvor det er nødvendigt, for at frigive mere tid til rådighed på de tidspunkter, hvor det giver mening. 

Kvalitetstid

Nyd tid med familien 

Når man får mere tid hjemme, får man mere tid til at nyde hinanden. Denne tid kan bruges til at genoptage sportsaktiviteter, at se sine børn udvikle sig, spontane skovture en eftermiddag og meget andet. Skal alle familien medlemmer med på tur, kan du investere i et hundegitter til bil, så din firbenede ven også kan komme med.  

At prioritere mere tid med familien kan betyde, at man må arbejde mindre, men det kan for nogen også betyde, at man kan arbejde det samme, men bare på andre tidspunkter. Det handler om at være struktureret med sin tid, så man er effektiv når man arbejder og derudover blot nyder tid med familien. 

Previous Article

Genopliv de gode gamle dage i din indretning

Next Article

Indret dit nye hjem med god planlægning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.