Skab bæredygtige vaner i din hverdag

Ingen kommentarer Share:
genbrugstøj
22xxss

Klimaet er nu for alvor kommet på den politiske dagsorden og alvoren i problematikken er nået ud til befolkningen verden over gennem alle tænkelige platforme og informationsportaler. Vi er begyndt at tænke mere over, hvordan vi lever og hvilke konsekvenser vores livstil har for kloden.

Dette betyder naturligvis ikke, at vi er nødt til at give helt op på vores måde at leve på, men blot ændre på vores vaner, så de bliver mere bæredygtige.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan blive bedre til at tage hensyn til klimaet i din hverdag, så læs videre her og få gode råd.

plantebaseret mad

Tænk over dit forbrug

En af de store klimasyndere er vores forbrug. Alt, hvad der produceres efterlader et CO2-aftryk på planeten. Derfor er dit forbrug et godt sted at starte, hvis du ønsker at leve mere miljøvenligt.

Køb dit tøj second hand

Selvom det er super svært at modstå fristelsen om at købe nyt tøj, gør det virkelig en forskel, hvis du kan blive bedre til at købe dit tøj genbrugt. Man kan finde masser af fedt tøj i genbrugs- eller vintagebutikker, eller du kan købe det brugt online. Du sparer ikke kun på CO2’en, du sparer også på dine penge.

Det med at købe genbrug gælder ikke kun for tøj, men generelt for alt, hvad du køber. Både møbler, tasker og indretningsting kan sagtens findes second hand.

Hvis ikke du kan finde det, du mangler, genbrugt, så sørg for at købe det fra et sted, der har en bæredygtig produktion.

Skær ned på kødet og køb lokale varer

En af de største klimasyndere er kødproduktionen, så kødfrie dage er en super effektiv og nem måde at reducere dit klimaaftryk på. Du kan også blive en mere bæredygtig forbruger ved at købe lokale varer, så din mad ikke er blevet transporteret på tværs af kloden.

togrejse

Tag med offentlig transport

Transportsektoren er også en af de ting, der for alvor udfordrer klimaet. Dog er der også her små ting, du kan gøre i din hverdag for at reducere dit CO2-aftryk.

Tag med offentlig transport i stedet for at tage bilen. Om ikke andet, så bare en gang imellem. Og tag cyklen, hvis du ikke skal længere end, at du godt kan cykle derhen.

Skær ned på flyrejserne

Det kan være super svært at skulle undgå flyrejser. For hvem elsker ikke at tage ud i verden? Uanset om du er til primitiv rejse med rygsæk eller luksus charterferie, findes der løsninger, der kan gøre dine rejser mere bæredygtige. For hvem siger, du ikke kan rejse, bare fordi du skærer ned på flyveturene? Rigtig mange destinationer her i Europa kan nås med tog. At tage på ferie med tog er en meget mere bæredygtig måde at tage rejse på. 

Det kan også bare være at begrænse de små ligegyldige flyveture, som for eksempel indenrigsflyvning. Det er så let at tage bus og tog her i Danmark, at der ikke er nogen grund til at flyve mellem København og Jylland. Når du når din destination kan du med fordel gøre brug af Lokalseo.dk for at finde de bedste oplevelser i nærområdet.

Alt, hvad du gør, kan gøre en forskel – selv de helt små ting.

Previous Article

Her er grundene til at du skal vælge miljøvenlig vægmaling

Next Article

Her er forskellen på en nusseklud og en bamse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.