Hvordan holder man baby varm i bil og barnevogn om vinteren?

Ingen kommentarer Share:
Smukt vinterlandskab
22xxss

Der er forskellige traditioner i alle lande, og det gælder naturligvis også for den måde, vi opfostrer vores børn på. De fleste lande har tradition for, at børnene sover indenfor, når de sover til middag. Her skiller danskerne sig ud, da der er stor tradition for, at vi lader vores børn sove udenfor i barnevognen. Men hvad er egentlig bedst for barnet, og hvordan holder du baby varm udenfor om vinteren? Det bliver du klogere på om et øjeblik.

Kvinde med barnevogn i vinterlandskab

Det er sundt for barnet at komme ud – også om vinteren

Der sker selvfølgelig ikke noget ved at lade sit barn sove indenfor. Det gør alle børn jo om natten. Men der er mange gode faktorer ved at lade sit barn sove til middag udenfor. Vi ved alle, at det er sundt at komme udenfor og få frisk luft. Det giver en fornyet energi og man får nærmest renset hjernen. Luften inden for vil alle dage være mere tæt og nogle gange kan den blive usund. Når barnet bruger meget tid på at sove, så er det oplagt at udnytte denne tid til at gå noget frisk luft.

Der er også set en tendens til, at barnet sover tungere og lettere, når det sover udenfor. Det giver et mere udhvilet barn med bedre overskud og bedre humør. Det gør samtidig, at barnet er naturligt mere træt om aftenen, og dette kan lette putningen. 

Sådan holder du baby varm om vinteren

Nu har vi jo ikke så høje temperaturer i Danmark i efteråret, vinteren og foråret. Dette skal dog ikke forhindre den gode, udendørs middagslur. Det gælder blot om at klæde baby godt på, så baby kan holde varmen. Det kan være en god idé at give baby uldundertøj på – eksempelvis en uldbody, da uld virker temperaturregulerende og transporterer fugt væk fra kroppen. Baby kan ikke selv regulere temperaturen, så det gælder om at sørge for, at baby hverken fryser eller sveder, bliver våd og derved nedkølet.

Den bedste måde at holde baby varm på i barnevognen, er ved at ligge baby ned i en sleepbag. En sleepbag er en slags sovepose. Denne sikrer, at barnet holdes varmt hele vejen rundt. Barnet kan derfor ikke komme til at sparke dynen af, og barnets fødder, der nemt kan blive kolde, vil altid blive holdt varme. En sleepbag virker også varmeregulerende. Du kan se de flotte sleepbag produkter her.

Sleepbags er ideelle til autostole

Brug en sleepbag i autostolen for sikkerhedens skyld

Ud over at bruge en sleepbag i barnevognen, så er den også uundværlig i bilen. Giv aldrig dit barn stort overtøj på i autostolen. Kører du galt, så vil luften blive presset ud af overtøjet, og selerne vil pludselig være for løse, så barnet ryger ud af autostolen. Vælg i stedet en sleepbag, der holder dit barn varm, men som samtidig ikke medfører nogle sikkerhedsmæssige risici. 

Previous Article

En foodies guide til de 5 dyreste restauranter i København

Next Article

Brug efteråret til husprojekterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.