Spændende fakta og guide om proptrækkere

Ingen kommentarer Share:
Spændende fakta og guide om proptrækkere
22xxss

Hvis du serverer vin ofte for dine gæster eller til dig selv, så har du brug for pålidelige proptrækkere og vinåbnere. Disse værktøjer til åbning af flasker har naturligvis kun ét formål, som er at åbne flaske, men der er mange valgmuligheder indenfor forskellige designs tilgængelige for forbrugerne. Hvis du vil vide mere om de forskellige typer af proptrækkere, så er denne artikel lige noget for dig!

Proptrækkerens forskellige dele

Hvis du søger din næste proptrækker online eller i køkkenafdelingen af supermarkedet, så vil du hurtigt bemærke, at der findes mange forskellige typer og designs. Uanset hvilken type, det er, så har alle de alle sammen borespiraler, løftestænger og håndtag, som er vigtige del af proptrækkeren til at fjerne korkproppen. Andre funktioner som øloplukkere og folieskærere findes på nogle særlige typer af proptrækkere, som kendes som tjenerproptrækkere. Man kan altid finde nye proptrækkere på en god webshop online.

  • Det primære formål med borespiralen er at fjerne proppen fra flasken. Spiralen er et snoet stykke metal, der tager hæfter sig til proppen, efterhånden som spiralen skrues ned i korken.
  • Proptrækkerens håndtag giver den det greb og den kraft, der er nødvendigt for at fjerne proppen fra vinflasken. Materialerne, længden og håndtagets stilart varierer meget afhængigt af typen af ​​proptrækkeren.
  • Trinløftet eller løftestangen gør det nemmere at trække proppen op og sikrer, at optrækningen kommer til at foregå mere kontrolleret.
  • Folieskæreren bruges til at fjerne beskyttelseskappen af alufolie på vinflasken. Selve folieskæreren er en skarp eller savtakket kniv til formålet.
  • Øloplukkeren, som er hæftet til mange modeller af proptrækkere, gør samtidig flaskeåbneren til et alsidigt værktøj til at åbne øl og vand med, hvilket udvider vinåbnerens anvendelsesmuligheder.

Ting at overveje før man køber sig en proptrækker

Her ser vi på nogle vigtige ting at overveje i sin næste proptrækker.

  1. Brugervenlighed

Den første faktor at overveje, når man køber en proptrækker, er dens brugervenlighed. Proptrækkere, som er svære i brug, kan resultere i brudte korkpropper eller “kork-krummer”i vinen. På grund af dette er der nogle barer og restauranter, der serverer vin, der foretrækker at bruge elektriske eller vægmonterede proptrækkere, da disse varianter gør det meget nemmere at fjernenkorkproppen.

  1. Proptrækkerens pris

For mindre barer eller cafeer er det typisk rigeligt med en helt almindelig tjenerproptrækker. Disse typer af proptrækkere både billige, smukke og brugbare sammenlignet med de dyrere, merehøjteknologiske elektriske proptrækkere eller lufttryk-proptrækkere. Hvis du ejer en større restaurant med mange kunder, så kan det bedre svare sig at investere i de dyrere designs.

  1. Størrelse

Hvis din virksomhed har personale, der er vant til at svinge proptrækkerne, så kan det faktisk også være en fordel med en tjenerproptrækker, som jo er en lidt mindre type proptrækker. Denne type flaskeåbner er så lille, at den let bare kan puttes i deres bukselomme eller vinkyper-forklæde. De større vinåbnere som for eksempel den elektriske eller vægmonterede proptrækker kan derimod være bedre egnet, hvis restauranten har et et egentligt område dedikeret til at åbne vinflasker

  1. Forskellige typer af vinpropper

Propperne er enten fremstillet af naturligt korktræ, eller de kan være syntetiske. De syntetiske propper er ofte tættere end korkpropper og har derfor brug for mere kraft eller kraft til at dreje borespiralen. Det gode ved de syntetiske propper er dog, at de ikke går lige stå let i stykker, som propper af kork, under optrækningen. Naturpropper er mere “skøre” og smuldrer nemmere, når for meget kraft udøves. Fordelen ved at bruge naturlige propper er dog, at de er de bedste propper til at bruge, når vinen skal aldres over lange perioder.

Før du køber din nye proptrækker, bør du derfor overveje de ovenstående faktorer for at sikre, at du køber den rigtige.

Previous Article

Få råd til din næste rejse med lån

Next Article

Lav en laser projektor komité

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.