Sådan skaber du dig en stabil hverdag som forældre

Ingen kommentarer Share:
Baby
22xxss

Når først en lille, nyfødt baby kommer ind i jeres liv, kan hele verden føles vendt på hovedet. Og sådan bliver det nok også i noget tid! For dét at være forældre er virkelig en rolle, som ændrer hele den måde, I lever på.

Men bare rolig! Selvom det hele kan virke uoverskueligt og fremmede lige nu, så kan du dog hurtigt få dit liv tilbage på sporet og få skabt noget stabilitet. Det handler bare om at affinde sig med sin nye rolle – og dét får du 2 vigtige tips til i denne artikel.

Kærlighed

Hvorfor bliver alting anderledes som forældre?

Du kender det sikkert godt. Én af dine kammerater fra folkeskolen eller gymnasiet har lige fået et barn, og pludselig virker personen helt anderledes. Vedkommende har ikke så meget tid eller overskud længere, og du kan godt mærke, at prioriteterne er helt anderledes i forhold til dine.

Det er helt naturligt! For når man bliver forældre, får man pludselig ansvaret for et andet væsens liv. Man kan altså ikke længere kun fokusere på sig selv, men skal i stedet konstant tænke på, hvad der er bedst for den nyfødte. Og det betyder altså, at hvad man før prioriterede højt, måske nu bliver skubbet om bagerst i køen.

Livet som forældre er herligt

Men med alt det her sagt, så betyder det ikke, at rollen som forældre er en negativ ting. Langt fra! De fleste forældre vil fortælle, at deres liv kun er blevet bedre, siden de fik et barn. Det skyldes ofte, at der er kommet en ny mening ind i livet, og dét gør, at dine handlinger nu har et klart mål.

Og som forældre kan du også sagtens lave andre ting end at fokusere på dit barn. Du kan stadig hænge ud med dine kammerater, tage på cafe eller rejse jorden rundt, hvis du vil. Du skal bare finde ud af, hvordan du får dit eget liv til at passe ind i forældre-livet.

Tip 1: Få styr på økonomien

Ja, vi ved det godt: Det er lettere sagt end gjort! Men når vi skriver ”få styr på økonomien”, så mener vi det faktisk helt lavpraktisk. Kast et blik på din månedlige økonomi – altså hvad der kommer ind, og hvad der kommer ud – så du får et overblik over, hvor mange penge du har i overskud hver måned.

Og så er det også klart, at et stabilt arbejde hjælper meget på forældre-situationen. Du behøver ikke at tjene en direktørløn for at kunne forsørge din lille familie, men du bør dog tjene nok til at kunne dække de månedlige udgifter. Det er også værd at tænke langsigtet – for eksempel i investeringer – hvis du vil sikre dig en stabil økonomi på langt sigt. 

Nyfødt baby

Tip 2: Få opbakning fra vennerne

Som forældre kan man nogle gange føle sig isoleret fra resten af verden. Derfor er det vigtigt at have nogle gode venner og familiemedlemmer, som kan bakke jer op – både fysisk og mentalt.

For at undgå denne følelse af isolation, bør I kontakte jeres bekendte på forhånd og fortælle dem, at I meget gerne vil holde fast i jeres gode venskaber. Ja, faktisk vil I sætte stor pris på at modtage en opmuntrende SMS af og til – eller endda at få besøg af familie og venner. Dét vil de omvendt også blive glade for at høre.

Previous Article

Sådan skaber du de perfekte hyggeaftener

Next Article

Hvilke faktorer er vigtige, når jeg skal vælge sofa?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.