Derfor er det vigtigt at tage backup

Ingen kommentarer Share:
onlime.dk giver dig mulighed for backup i skyen
22xxss

De fleste af os, der i dag har en computer, er så vant til, at den er en del af vores hverdag, at det er svært at forestille os et liv uden. Tænk engang over, hvor mange gange i løbet af en dag du bruger din computer.

Og ikke nok med det. Tænk lige over alle de ting, du har liggende gemt rundt omkring på din computer. Det kan være alt muligt. Billeder, tekster, musikfiler, spil, regnskaber. Mulighederne er mange, men computeren leverer en sikker havn for alle disse personlige og professionelle ting. Nogenlunde, i hvert fald.

En computer er ikke ufejlbarlig

En computer er en maskine, og alle maskiner har deres potentielle fejl. Selvom computerteknologien efterhånden er ganske udsøgt, så kan de fikse små maskiner altså godt gå i stykker. Nogle gange skyldes det, at computeren er gammel og noget brænder sammen.

Andre gange er det din egen håndtering af computeren, som kan skabe problemer. Du kan komme til at tabe den, spilde vand på den eller klemme den imens den ligger i din taske. Og det er der meget få computere, som holder til.

Dette går der galt

Typisk når en computer går i stykker går skærmen i sort. Nogle gange kan man stadig se, at knapper og tastatur lyser. Andre gange går maskinen helt ud. For det teknisk utrænede øje kan det være svært at vurdere, hvad situationen er.

Men hvis først harddisken er skadet er det rigtig skidt. Harddisken er nemlig den del af computeren, hvor alle dine filer og dokumenter ligger på. Går den i stykker, så mister du alle disse ting. Og så kan de i mange tilfælde være helt umuligt at genskabe. Dette kan være ganske katastrofalt, hvis du for eksempel sidder med vigtige dokumenter til studie eller arbejde.

Du kan redde det hele med en backup

Fordi der så nemt kan gå noget galt, og fordi ingen har lyst til at miste minder og vigtige filer på grund af en defekt computer, er det enormt vigtigt at tage en backup. En backup er en betegnelse for, at du kopiere alt indholdet på din computer.

Når du kopierer indholdet i forbindelse med backup ligger du kopierne hen på en opbevaringsplads, som er ekstern i forhold til computeren. Det betyder, at hvis der skulle ske noget med computeren har du stadig kopien af alle filerne sikkert et andet sted.

Gode måder at tage backup på

Med udviklingen i moderne teknologi er det blevet enormt nemt at tage backup af dine ting. Der er derfor ikke længere nogen undskyldning for ikke at tage dig sammen og gøre det. Et hurtigt køb og en installation, og så kan du faktisk køre processen automatisk på din computer.

Mange firmaer tilbyder nemlig adgang til såkaldte online ”skyer”, hvor man kan lægge sit computerindhold op. Skyerne er private, men ikke tilknyttet den enkelte computer. Derfor kan man med kodeord og brugernavn tilgå dem fra alle computere og hente sit materiale ned.

Kilde: onlime.dk

Previous Article

Revurder dit mobilabonnement ofte

Next Article

En balancepude styrker core

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.